Два месеца след като излезе от затвора, 40-г. Георги  Трушев от село Ресилово, община Сапарева баня, е нападнал млада бременна жена в Дупница. Двама приятели на жената го спукали от бой и е настанен в Окръжна болница в София със счупен череп, пише struma.bg.

Грозната сцена се разиграла в събота около 22 часа на кръговото при Рампата в Дупница. Г. Трушев бил пиян и нападнал младата жена, която излязла от хранителен магазин и си тръгнала за вкъщи.

Бившият затворник я атакувал с нецензурни изрази и посегнал да я удари. Изплашената жена се обадила по телефона на нейни близки от Дупница и Сапарева баня и се оплакала, че е притеснявана от пиян мъж. Двамата мъже пристигнали за минути на място и смлели от бой Трушев.

Той е с тежка черепно-мозъчна травма и множество счупвания по тялото. На мястото на инцидента пристигнали криминалисти и екип на Спешен център в Дупница след подаден  сигнал на тел. 112.

Двамата мъже, които са пребили Трушев, са задържани за 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда.

Георги Трушев е излежавал присъда за кражба. Живее с баба си. Родителите му починали отдавна. Правил е опит да създаде семейство, но не се получило и започнал да прекалява с алкохола.