Главатарят на разбойническото раздържавяване Иван Костов отново излезе от палата си в "Драгалевци", за да се нахвърли върху идеята на Министерство на финансите за създаване на държавна петролна компания.
"Крайно необмислено нещо е това", процеди Костов по отношение на намерението на кабинета да създаде условия за продажба на по-евтино гориво.

В момента амплитудата на цените на горивата на българския пазар варира между 1.85 лева и 1.35 лева за литър.

"Създаването на Държавна петролна компания гарантира максимална конкуренция на пазара на горива и за постигане на максимално ниска цена за потребителите", аргументира се финансовият министър Горанов по повод идеята за Държавна петролна компания. Целта е тя да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

Зад предложението за създаване на Държавна петролна компания застанаха както премиерът Борисов, така и КРИБ и множество асоциации на бензиностанции. Така на практика идеята получи подкрепата на целия бранш.

Срещу Държавната петролна компания остана само Костов. Същият този Костов, в чийто злощастен премиерски мандат бе приватизирано за жълти стотинки едно от златните български предприятия - рафинерията "Плама Плевен". Това е и една от основните причини за създаване на дългогодишен монопол на една голяма руска компания на родния петролен пазар.

Преди няколко години Лаботорията за анализи на Костов се разпръсна заради своята несъстоятелност. Същото се случи и с политическите му проекти.

Време е Костов да се пенсионира и да ходи до Халите за минерална вода, вместо да говори глупости.