Докато чака сръбският съд да се произнесе по искането на прокуратурата за екстрадицията му в България, съсипателят на КТБ Цветан Василев повече от две години се шири в луксозен петзвезден хотел в центъра на Белград, надсмивайки се над правосъдието
Парите очевидно не са проблем за най-големия финансов хитрец в новата ни история, тъй като над 5 млрд. лева от парите на вложителите в банката потънаха във фирмите му – бушони, без активите им да са предоставени като обезпечение в полза на КТБ.    
БЛИЦ вече разкри, че всяка седмица доверени куриери на Василев пътуват от България за Сърбия, носейки солидни пачки в брой на фараона. С тези средства, освен че посреща ежедневните си луксозни разходи, бившият банкер осигурява препитание и на кохортата си от клакьори - „журналисти“, като Мирослав Иванов, Сашо Диков и Люба Кулезич, както и на подставените лица, стопанисващи фирмите му. Голяма част от оборотите на тези фирми, като например „Кимпекс енерджи“, „Дунарит“ и „Петрол“, се теглят в брой и се доставят лично на Василев в Белград.

Ежемесечно сумите надхвърлят 200 хиляди евро, като отскоро към осигуряващите тези средства - Валентин Иванов – управител на „Кимпекс“ и Георги Запрянов – личният иконом на Василев, се е присъединил и Здравко Босаков. Запознати споделят, че всяка седмица Босаков преминава безпрепятствено с автомобила си през ГКПП „Калотина“ и директно доставя пликовете с пари на шефа си в Белград.

Преди фалита на КТБ Здравко Босаков е бил личен шофьор, охрана и момче за всичко на Василев, както и подставено лице в някои от най-знаковите му фирми-бушони, като „Сагара трейд“ АД и „Витро инвест“ АД, получили десетки милиони от парите на вложителите в банката. След рухването на финансовата пирамида, очевидно имайки му пълно доверие, Василев повери на Босаков управлението и на личните си дружества - „Бромак финанс“ ЕАД и „Бромак“ ЕООД, чрез които беше собственик на КТБ.

Така, вече и с участието на Босаков, средствата на изгорелите в КТБ вложители отново се връщат при съсипателя на банката, докато синдиците и Фонда за гарантиране на влоговете се стремят да попълнят масата на несъстоятелността на КТБ, в опит да възстановят част от откраднатите от Василев пари.
И докато издирваният с червена бюлетина от Интерпол фараон нагло продължава да обяснява, че създадената от него пирамида КТБ била перфектна, а сега се издържал „със средства от приятели“, добре е да се знае, че тези средства, вместо отдавна да са предоставени на Фонда за гарантиране на влоговете и на депозантите в банката, осигуряват и до момента луксозния живот на Василев в Белград. 

Румен ИВАНОВ, БЛИЦ