В полезрението на сръбските медии попаднаха размириците в Харманли. Изданията посочват, че подобни изблици на насилие сред мигрантите има и в Гърция.
Българската полиция задържа повече от 200 бежанци, които се опитаха да предизвикат сблъсъци и безредици в един от лагерите в Южна България, предава сръбското радио В 21. В коментар, озаглавен "Хаос в България", електронното издание на вестник "Pravda" съобщава, че най-малко 24 полицаи са били ранени, а повече от 300 мигранти са били арестувани след сблъсъците в Харманли в четвъртък вечерта.

"Telegraf" публикува информацията за сблъсъците в България заедно с тази за сблъсъци между бежанци и полиция на гръцкия остров Лесбос (Митилини).
"Афганистанските бежанци се разбунтуваха в България. В сблъсъците са участвали над 1500 мигранти", пише Srbija danas

"Дневник" съобщава за сблъсъци на емигранти с полицията в България и за посещението на гръцкия премиер Ципрас на Лесбос след опустошенията, причинени от бунта на бежанците на острова, при които бяха дадени две жертви.

"Vesti online" обобщава резултатите от сблъсъците в Харманли, като ги преценява на 300 арестувани бежанци и 24 ранени полицаи.