Политиците използват темата за етническо напражение, смята анализаторът Стефан Гамизов. Президентът Георги Първанов също е сред тях, обвини той в предаването „На четири очи” по Нова Телевизия.

От много години насам Първанов обезсилва различни институции в държавата, подмолно и хитро, а това води до дебалансиране на обществото,  каза Гамизов. Той смята, че политиците в България използват различни начини, за да бъдат забравени политическите ни недостатъци. Нямат своя вътрешна индикация и заради това използват начини, за да разклатят обществото, коментира Гамизов. Анализаторът обвини политиците в тласкане в колкото е  възможно по – голяма степен на екстремизъм.
Стефан Гамизов заяви още, че причината, за да се извърши едно такова самоубйство като това на Ахмед Емин, е  знакова. Сигурен съм, че се е опитал да привлече вниманието към неща, които се случват и са страшни. Ахмед Доган е загубил връзка с живота, нещата, които върши са далбоко неморални, той е човек,  който се възползва от недостаците на обществото, за да просперира, каза Гамизов. Той определи това поведение като на социопат.  Няма начин смъртта на Емин да не е политическо убийство или самоубийство, посочи Гамизов.  Според него партиите в България се занимават с криминални престъпления, а  не с политка. Няма кой да ги осъди, защото на съдиите им се нарежда, няма и компетентни органи, защото на тях им се нарежда какво да правят. В България няма офецир, които би провел каквото и да е разследване срещу висш политик. Криминалните босове и политиците в момента седят на една маса, коментира още Стефан Гамизов. /БЛИЦ