Сръчен столичанин запретна ръкави да ремонтира сам автомобила си в междублоковото пространство, където живее и бързо бе увековечен от съсед, за когото подобна картинка явно е крайно любопитна.

От кадъра, публикуван във фейсбук групата "Забелязано в София" се вижда как колата е повдигната с подръчни средства - тухли и камъни и почти е разглобена отпред.

Снимката пък е озаглавена "Лек ремонт между панелките...", а от коментарите под нея, които по стар български обичай са кой от кой по-култови, става ясно, че най-вероятно авторът й е забравил кавичките на "лек", защото не спира да намеква, че това не е в рамките на допустимото.

"Човека не казва не мога, защото нямам канал а действа и спестява кинти! Щом го кефи нека си бачка, къде е драмата?", гласи една от реакциите. 

"Драмата е, че след него остава кочина, която няма да си почисти. Освен, че е забранено това да се прави", веднага следва и отговора.

"Много ме кефи как го хейтите, а като ви изгори крушка на фар, тичате в сервиза. Огромно браво на човека, че ръцете му не са заврени" се казва в трети.

А ето и малка част от останалите реакции, част, от които обръщат внимание и на безопасността:

"Ако е в Германия глобата, която ще му лепнат, ще е по-скъпа от колата му. Свинска работа е това, деца минават, играят, може да стане инцидент, но Бако на бързо за 15 мин прави ремонт". 

"И какво толкова? Едно време това беше редовна картинка между блоковете. Сега станаха големи "немци" всички, ра'иш ли". 

"И какво от това и мен ми сее налагало да сменям двигател пред блока нищо не редно не виждам в това оставетего човека нека си бачка на никого не прави лошо само вие по този начин му правите лошо???"

"Аз не знам какво се смеете, но преди години всяка Лада и Москвич пред блоковете изглеждаха така! Все нещо някой ремонтираше и подновяваше под и над тях...По-добре да гледам това, отколкото пияндурниците-егоисти пиещи бира пред входовете, които имат претенции, но само във Фейса"

"Браво на човека, повечето са забравили как бащите им са го правили същото пред блока или в двора на селската ви къща но на лади и москвичи. Респект към такива хора, на които не са им завряни ръцете в задните части."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук