Често социалните мрежи са свързващото звено, с помощта на което хора, загубили ценни вещи, успяват отново да ги открият. При това често съвсем съхранени. Следващата случка обаче не завършва толкова щастливо.

"Отчаяна съм от този квартал, вината си е само моя" - с тези думи започва разказа си столичанка, избрала да запази анонимност. Тя разказва, че забравила чантата си пред блока, в който живее в квартал "Надежда". За липсата усетила на следващата сутрин, когато започнала да открива неприятни изненади - една по една, съобщава GlasNews.bg.

Оказало се, че снимка на личната ѝ карта е разпространена в социалните мрежи. Чантата се намерила, но била захвърлена в калта край местен блок. А всичко ценно било взето - парфюм, карта, пари и дори рисунки.

"Не разбирам, защо нямате доброта и вместо да върнете всичко, взехте най-скъпото от вътре и захвърлихте чантата на земята в калта", недоумява дамата. Тя разказва за случая в група на квартала във Facebook, където местните споделят позицията си по казуса.

Някои са съгласни със заключението ѝ, че добрина липсва. Други са на противоположна позиции - според тях много хора връщат всичко намерено и дори не помислят да го присвоят, но за това е нужен манталитет и добро възпитание.

Не липсват и граждани, които припомнят на столичанката, че сама е отговорна за загубата и не трябва да вини никого - още повече да обобщава за целия квартал. Вижте някои от мненията на местните:

 "Ако Ви е утеха - не е само в квартала", пише Адриана С.

"Не е до квартала, до човек е. Живяла съм 20 години в квартала и съм намирала портофейли неведнъж - с пари , без пари и винаги съм ги връщала с цялото им съдържание", коментира Яна С.

"Аз на Ваше място щях да си събера ума, а не да хуля квартала!", призовава Лили П.

"Липсата на човещина няма да я коментирам. За жалост живеем във времена, в които по-учудващото е как не сте усетили, че Ви няма чантата, а не, че всичко от нея Ви е взето", коментира Лора Я.

"Връщали са ми намерен портфейла с всичко вътре. Точно в "Надежда". Не е до квартал, а до човек", пише и Веселина К.

"Според вас проблемът е в квартала и хората, но не и у вас, заради това, че сте си забравила чантата някъде. Представете си, че не си я забравите, дали щеше да стане така? Невнимателна сте! Ако си пазите нещата, няма да обвинявате колко са лоши останалите", коментира Марио К.

Вижте и целия разказ на потърпевшата, публикуван без редакция:

"Здравейте, съкварталци! Отчаяна съм от този квартал, вината си е само моя. Снощи съм забравила чантата си пред блока, в който живея. Събуждам се и виждам личната ми карта качена в групите, а чантата ми захвърлена зад някакъв блок. Всичко е взето от вътре.

Липсват тениска, парфюм на Calvin Кlein, табакера за свиване на цигари, пари, карта за телефон на Теленор. Дори рисунките ми и така нататък. Не разбирам, защо нямате доброта и вместо да върнете всичко, взехте най-скъпото от вътре и захвърлихте чантата на земята в калта."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук