През изминалата нощ екипите, ангажирани с почистването на пътищата в София обработиха със смеси против заледяване всички улици, по които се движи градският транспорт. В момента се обработват основните улици в кварталите, както и вътрешноквартални улици в кв. „Драгалевци“ и кв.“Симеоново“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Поради силния вятър има снегонавявания в почти всички райони на София и екипите избутват снежна маса от пътните платна. Най- сериозни са снегонавяванията в районите „ Нови Искър“ , „Връбница“, „Панчарево“ и „Витоша“. В момента се почистват снегонавявания и от бул. „Брюксел“. Градският транспорт се движи навсякъде.
 

Поради снегонавявания временно автобусна линия 314 се движи по променен маршрут. Автобусите се движат по „Бистришко шосе“ и не минават през ул. „Рачо Петров Казанджията“. Кризисните центровете за настаняване на хора без дом работят 24-часа в денонощието. През тази нощ в центровете в „Захарна фабрика“ са нощували 188 човека.
 
Гражданите могат да подават информация за хора без дом на телефон 112. Във връзка с ниските температури и силния вятър призоваваме гражданите да предприемат пътувания само при необходимост. Не препоръчваме на туристите разходки на Витоша.