Пожарникари станаха хит в мрежата. Те са от Шеста Района служба по пожарна безопасност, която може би е най-известната пожарна в страната след като предизвика бум в социалните мрежи и то не със скандал, а с полезна информация.

Затова влизат в социалните мрежи, предава Нова тв.


Огнеборците решават, че ще си спестят много тревоги, ако хората знаят по-добре какво да правят при пожар.

"Скоро станахме над 3 хиляди човека, които ни харесват", споделя пожарникарят Ивайло Димитров.

Статията му за това какво трябва да правим, ако кола се запали в движение става вайръл за часове.

"Тази статия с горящата кола много ме изненада, че до толкова хора достигна. ФБ казва, че е достигнала до 173 хиляди човека. Не се знае просто от огъня какво ще стане коя жица ще даде на късо и колата тръгва от силата на стартера", коментира той.

Полезната информация се пише и публикува напълно безплатно. Не с общинско финансиране, не по европейски проект. Няма и платена реклама. "Никога не съм мислил да направя платена реклама защото тя е напълно доброволна, за да се рекламираме трябва аз да извадя пари, а не ми е това целта. Те приятелите на пожарната сами ще ни намерят и очевидно ни и намират. Получавам и лични съобщения на най-различни теми, та дори и такива по-пикантни предложения. Влизат и канят на кафе директно", разказва още Ивайло Димитров.

Огнеборци предупреждават: 5 смъртоносни опасности дебнат от тази СНИМКА

В социалните мрежи пожарникарите обясняват още защо у нас котетата на дърветата не се спасяват, както по филмите. "Котката е такова животно, което може да слезе и само на практика ние помагаме на стопаните или на живущите около мяукащото животно, защото стресът и тревогата и те са проблем", казва огнеборецът.

За да не обвинят от Facebook огнеборците в плагиатсво и снимките в страницата им са авторски. Дело на дама, която гори в професията - Силва Тонева.

"Когато е показана една ситуация, показано е как да се действа в една ситуация може би само като го прочетеш и го видиш някак си си вътре в нещата - в историята, в трагедията и може би можеш да възпроизведеш, че и на теб може да ти се случи и да знаеш как да действаш", коментира тя.