Днес предстои да се случи така очакваното учение за отваряне на парковете и градинките в София за гражданите. Това ще бъде експеримент, който ще покаже  дали може в условия на пандемия да се направи необходимата организация за разходки на столичани, но при спазване на строгите правила за ограничения на дистанцията.

В учението днес няма да участват граждани, предупреждиха от Столичната община. Парковете и градинките продължават да са затворени.

Иначе от общината и от Националния щаб за борба с коронавируса коментираха, че разбират нуждата от излизане на въздух на семейства с малки деца. Затова се обмисля по какъв начин да стане достъпът до парковете. Възможно е да се разреши и ходенето до планината.

Столичната община подготвя строга организация за отваряне на големите паркове и поетапно допускане на деца и родителите им. Необходими са ясни правила за разходка на малките деца в определени часове, еднопосочност по големите алеи, за да няма струпване на хора. Не се предвижда използване на площадките за спорт и игра, както и на пейките.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!