Aдвокат Онцова и адвокат Чюбатарова - това са две от жените, осмелили се да застанат с телата си пред полицейския кордон в четвъртък вечер. Разказват, че щом видели групата момчета, които направиха опит за провокации, веднага решили да вземат нещата в свои ръце. 


Aдвокат Онцова и адвокат Чюбатарова

Ексклузивно в БЛИЦ TV: На протеста на Ларгото ври и кипи, случи се нещо невиждано СНИМКИ


"Нали сме дошли на мирен протест и всъщност идеята беше аз и адвокат Чюбаторова да не допускаме провокации и някакви проблеми да се получат. Имаше няколко момчета, които имаха някакви пиратки или нещо такова. Помолихме ги да ги изхвърлят и те наистина ни послушаха, тоест изглеждаха агресивни момчета, обаче подходихме с усмивка", разказа адв. Искра Онцова.

Признават, че не изпитали страх, а по скоро удовлетворение, че с дипломация са успели да предотвратят размирици.

"Може би помогнахме по някакъв начин, защото стояхме до една група, може би бяха десетина или петнадесет момченца, набити, здрави и всичките бяха подготвени за провокации – само очите им се виждаха. Те бяха с маските, опаковани, с някакви неща тука издути отзад. Така че според мен щяха да станат проблеми", смята адв. Чюбатарова. 

Признават, че са на протеста от първия му ден и ще са тук до края, защото не са съгласни с начина на управление на държавата. Те разказват с усмивка, че са готови отново да се противопоставят на провокациите, защото смятат, че ескалацията на напрежението не е правилната форма на протест.


Източник: bgonair.bg