Както аз, така и Йорданка Фандъкова сме абсолютно убедени в смисъла на обединена Европа и в това, че единствено приятелството и съвместните усилия могат да бъдат плод за развитието на нашите нации. Това каза кметът на град Озимо Симоне Пунялони, който гостува у нас по случай празника на София - 17 септември. Той присъства на представянето на макет на базиликата "Св. София" в Ларгото.
Пунялони и столичният кмет Йорданка Фандъкова подписаха меморандум за разбирателство и си обещаха да си сътрудничат в областта на културата и други сфери, както и да поддържат трайно приятелство. Предстои реализиране на съвместни проекти в областта на младежките политики, икономиката и туризма, съобщи „Фокус”.


 
"В едни трудни времена, в които социалния мир не е толкова сигурен, ние се ангажираме да направим всичко възможно, така че приятелството да остане в основата за социален мир, за справедливост, която да даде възможност за изява на всички", обясни кметът на Озимо.


 
"Както казах при подписването на меморандума на 6-ти август в град Озимо, бих искал отново да споделя, името на любимия папа Йоан XXIII, който в продължение на десет години е бил е апостолически нунции в България и е изпълнявал своята мисия - дълбоко привързан към българския народ и съпричастен към живота и проблемите.


 
В основата на този меморандум са заложени религиозна и културна близост, впоследствие и политико-институционална", посочи Симоне Пунялони.