Груба намеса във вътрешните работи на България предприе съпредседателката на групата на „Зелените“ в Европейския парламент Ска Келер. Тя се появи на тазвечершния протест на псевдоеколозите, които уж са в защита на Пирин, пише в. Труд.

От пресофиса на Келер съобщиха по-рано днес, че тя идва у нас като политическо лице от еврозелените. Келер обяви, че Брюксел е с протестърите и ги подкрепя. 

Всъщност евроинституциите няма какво да подкрепят, тъй като „зелените“ вече бяха изобличени, че твърденията им са пълна лъжа.

Въпреки усилията на няколкото политически партии, които стоят зад протестите, пред сградата на МС не се събраха повече от 300 души.

Така за пореден път се доказа, че малките формации Да, България, ПП “Зелените”, ДСБ и присламчващите се ДБГ са обречени на неуспех в опита си да извлекат политически дивиденти от протестите.

За участието на Келер коментар дадоха най-заинтересованата страна – кметовете от Пиринския край.

„Абсолютно неудачно и неуместно е Ска Келер да се меси в политиката на чужда държава, още повече по такъв въпрос от регионално значение. Всички вече знаят как се правят и организират тези протести, че са платени и нямат нищо общо с Пирин. Те са политически и имат други цели. България има право сама да определя бъдещето си за туризъм и за всичко останало“, каза кметът на Банско Георги Икономов.

„Участието на еврозелената Ска Келер в протестите в София доказва само едно – че наистина има външна намеса и външни нnтереси, за да няма зимен туризъм у нас. Явно е вече, че „отвън“ не искат в България да се развива успешен туризъм и всячески се пречи на всичко хубаво което очакваме да се случи не само в Банско, но и другите ни зимни курорти, заяви и кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Коментар направи и евродепутатът Ангел Джамбазки: „Ска Келер не представлява ЕП, има си ред за делегациите. Тя може да е в България като съпредседател европейските зелени, да говори от името на българските розови, но тя на практика е турист. Много ми е чудно как така е на протест, искащ оставката на български министър. Защо не протестира в родната й Германия, където само за последните 2 години са построени 11 лифта. Ние да отидем ли да протестираме в Германия и да искаме оставки? Истината е една – моята мила и любезна колежка от ЕП е проводник на политиката на зелените, защото техните протести са политически“. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!