Полицаите се събраха за протеста. Той се провежда навръх професионалния им празник днес пред храм-паметник „Св. Александър Невски”, предаде репортер на БЛИЦ. Шествието обаче ще закъснее с 40 минути, тъй като столичните полицаи ще изчакат колегите си, които са били ангажирани заради жестоките катастрофи, станали тази сутрин на АМ "Тракия".

Полицаите са подкрепени от членовете на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР и от Синдиката на служителите в затворите в България. Повод за действията на униформените са несъгласията с ръководството на МВР по отношението на оборудването облеклото и заплащането на полицейските служители.

Служителите на вътрешното министерство са недоволни от размера на трудовите възнаграждения в системата, лошите условия на труд, противоречивата нормативна база, драстичното нарушение на принципа „за равен труд – равна заплата” и неравнопоставеността на служители с еднакъв статут, липсата на мотивация за развитие в кариерата и повишаване на квалификацията. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!