Започва изграждането на първия етап от Главен канализационен клон I в кв. „Кръстова вада-запад“, район „Триадица“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
 

Изпълнението на канализацията е важно за отводняване на пробива на бул. „Тодор Каблешков“ към бул. „Черни връх“, чието строителство ще стартира след завършване на отчуждителните процедури. Булевард „Тодор Каблешков“ е част от вътрешния ринг и изграждането му ще позволи извеждането на автомобилния трафик от центъра на столицата. Канализационният клон е важен както за кв. „Кръстова вада“, така и за „Манастирски ливади“.
 
Създадена е временна организация на движението на етапи, като движението няма да се затваря. Ще има само стеснения на движението, това съобщи кметът на район „Триадица“ Николай Терзиев. С цел да не се затваря изцяло движението по време на строителните дейности обектът ще се изпълнява поетапно, съгласно одобрена организация на движението.
 
817-те метра от първия етап на канализационния клон по ул. „Хенрих Ибсен“ /ул. „Сребърна“/ и ул. „Никола Крушкин-Чолака“, в участъка от бул. „Гоце Делчев“ до преливна шахта 1 в м. „Кръстова вадазапад“, ще се изградят на десет части. За по-бързо придвижване, Столична община препоръчва следните алтернативни маршрути:
- За ж.к. „Гоце Делчев“ – от бул. „Гоце Делчев“ към ул. „Костенски водопад“ и от там по ул. „Тодор
Каблешков“;
- За ж.к. „Манастирски ливади“ – от ул. „Луи Айер“ през ул. „Тодор Каблешков“ към ул. „Костенски водопад“ – бул. „Гоце Делчев“ към бул. „П. Ю. Тодоров“;
- За кв. „Кръстова вада“ – по ул. „Козяк“ или по бул. „Черни връх“.