Жителите на Перник с протестно шествие в София заради водната криза. Исканията им са  свързани с предприемането на неотложни мерки и трайно решаване на проблема с водата и търсенето на отговорност и правосъдие за всички виновни лица, пише Канал 3.
 
Шествието тръгна от площад "Александър Първи" към площад "Независимост". Облечени в жълти жилетки, протестиращите продължиха към сградата на Министерския съвет. В мирното шествие участваха и кукери. Заради водната криза в града беше отменен традиционният фестивал, който трябваше да се започне на 24 януари и да завърши утре - на 26 януари.Водният режим в Перник започна на 18 ноември миналата година. В комисията по инженерна инфраструктура на Столичния общински съвет в понеделник кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи, че до две седмици язовир "Студена" ще достигне мъртвия си обем. Той информира, че загубите на вода в града са 75%.
 
След като правителството обяви план за решаване на кризата миналата събота, в четвъртък официално поиска от Столичния общински съвет да се използва водопреносната мрежа на София за да бъде насочена вода от язовир "Белмекен" през язовир "Бели Искър" към Мало Бучино за Перник.