Лек автомобил пламна като факла край бл. 50 в бургаския жк „Зорница”, съобщават очевидци на случилото се, пише flagman.bg.

Около 14:16 ч. днес сребрист автомобил, паркиран пред кооперацията е започнал да дими откъм предния капак. В рамките на минути съседи успяват да надушат неприятната миризма, установяват откъде идва и се обаждат на спешния тел. 112, за да извикат пожарна. 

Такава идва след около 10 минути, но за това време огънят вече е започнал да се разраства откъм предния ляв калник на колата към предния капак, купето и дори дърво, засадено край сградата.  

Огнеборците бързо успяват да се справят с лумналия пожар, но за съжаление двигателния отсек на автомобила е напълно унищожен от високата температура. 

На този етап не се знае причината за пожара.

Работи се по две основни версии – тази за късо съединение в двигателната част, придружено от високите температури днес; и тази за умишлен палеж, която към този момент обаче остава по-малко вероятна.

Въпреки това свидетел на огнения ад каза следното:

„След 15-тина минути гасене на пожара, полицаи разпитаха свидетели пред блока и установиха собственика на превозното средство чрез регистрационния номер от задницата на автомобила.

По думи на пожарникарите най-вероятно става дума за умишлен палеж или вандалство”.

Вижте зрелищно видео от пожара: