Сипят лъжи, които не искам дори да повтарям в национален ефир. Те говорят лъжи! Това заяви в ефира на bTV Деян Николов от "Възраждане" по повод отменената конференция на партията заради нежеланието на журналисти от "Дневник" и "Капитал" да напуснат мероприятието им. 

Цветанка Ризова остро възропта срещу позицията на политика, като заяви, че не е редно никой журналист да бъде гонен от публично събитие. Тя призова Николов да уточни за какви лъжи говори с точно, за да е коректно:

"Говорят, че сме проруска партия, че получаваме пари отвън. Редовно има писания в тези медии в тази посока или внушения. В следващия парламент ние ще входираме този закон, който действа в САЩ и всеки ще трябва да упоменава чии интереси защитава", каза той.

"След това, когато те пишат нещо и когато изразяват каквато и да е позиция, там ще е записано, че мнението на тази медия, не е обективно. Това трябва да се случи", категоричен е той.

Ризова обаче отново отсече, че поведението на "Възраждане" не е правилно спрямо колегите й. Това обаче допълнително нажежи страстите и Николов влезе остро в спора:

"Тези хора не са ви колеги, те не са журналисти, Това са агенции за чуждо влияние", отсече той.

"Така или иначе ние не ги изгонихме, а просто си приключихме пресконференцията. Те да знаят, че занапред тези т.нар медии не са добре дошли в нашата централа. Време е в политиката да започнем да имаме принципи заради чуждото влияние", смята той.

"Когато внесем този закон, всички експерти, които са част от фондации и разни неправителствени организации, ще се наложи да се пише, че не са обективни експерти, а че изразяват позицията на дадена страна по даден въпрос. Така ще се окаже, че много хора са финансово стимулирани, за да защитават определени тези. Ние искаме прозрачност", добави Николов.

Ризова обаче не се предаде:

"Признавате ли, че опитахте да изгоните журналисти от публична собственост. Вие ли определяте кой какъв е и какви права има", запита тя

"Това е заплаха за националната сигурност", кратко пък й отвърна Николов.

След още конфронтации и разговори един през друг, водещата се предаде и реши да закрие предаването.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук