Пророчицата Ванга днес има рожден ден. От сутринта в къщата на ул. Ванга 10, в Петрич е пълно с хора, пише struma.com

Млади хора от района и страната посещават къщата на Ванга на този ден и оставят дарове за здраве на децата си, в така наречената молитвена стая. И днес има оставени такива под иконите, които приживе Ванга използваше за молитвите си. Трогателно писмо на млада майка, която се сдобила с рожба след молитви в тази стая, бе оставено на видно място.

Припомняме, че с години се водят спорове около рождената дата на Ванга. Въпреки, че преди няколко години фондация «Ванга» доказа с оригинални документи, включително и с кръщелното ѝ свидетелство, което дойде от родното ѝ място Струмица в днешна република Македония, че датата на нейното раждане е 3 октомври 1911 година, в Уикипедия продължава да стои като рождена дата 31 януари 1911 година: "За нас тази неточност отдавна е поправена".

Ние честваме рождения ден на пророчицата всяка година на 3 октомври, обясни Иван Драмов, председател на фондация «Ванга». Самата тя приживе винаги е черпила на 3 октомври", категоричен е Дамов. Всяка година фондация Ванга почита рождения и ден на тази дата в м. Рупите, където тя посрещаше хората, които имаха нужда от нейната помощ.