Правосъдният министър Миглена Тачева ще нареди до минути на инспектората на Министерство на правосъдието да направи проверка на нотариуса, който е заверил сделката за продажба на общински имот на фирма "Сида-С" ЕООД, след която Бойко Борисов сезира прокуратурата, че подписът му е фалшифициран.
"Ще разпоредя такава проверка още сега, преди да съм се прибрала в министерството", заяви Миглена Тачева на излизане от редовното заседание на ВСС. Дори с назначаване на такава проверка, няма да бъдат спряни правата на нотариуса, който е допуснал сделката. Министерство на правосъдието няма правомощията да спре работата на проверявания.
Борисов твърди, че Столичната община никога не е сключвала договор и не е превеждала пари на фирмата, собственост на бизнесмена Петър Драшков, брат на заместник-председателя на ДАНС Иван Драшков.
Чрез скандалния документ фирма „Сида-С” се признава за собственик на 14 декара общинска земя в квартал „Стрелбище”. Имотът има стойност от над 13 милиона евро, като на сделката е изтипосан подписа на Бойко Борисов.
Кметът остави на прокуратурата да докаже, че това не е неговият подпис.
Милан Николов, БЛИЦ