Първият звънец за учебната 2019/2020 година ще забие утре в 9 часа. В последните дни тече трескава подготовка в бургаските училища, а кадър от ПГЕЕ „Константин Фотинов“ на старши учителя Нели Дякова показва колко сериозна работа са свършили педагозите преди децата да влязат в класните стаи.

В училището са подготвили набор от учебници за най-малките, а стаята е тематично украсена. По подобен начин изглеждат голяма част от класните стаи и учениците утре ще могат сами да се уверят.

В Бургас се очаква да има около 2 хил.първолаци. През летните месеци във всички училища класните стаи за най-малките бяха напълно обновени. Програмата „Първокласно начало“ включваше подмяна на настилката, осветлените, чиновете и столовете.

През новата учебна година ще се залага на интерактивни уроци, което е част от пренастройването на образователната система. Сегашните първолаци ще завършат средното си образование през 2032 година и трябва да им се осигури адекватно обучение в дигитализирания свят, категорични са от Община Бургас, за които Образованието е основен акцент.

Другата иновация преди утрешния ден е решението на част от класните ръководители да призоват родителите да не купуват букети, а да дарят сумата за благотворителност.