Тамплиерът Петър Магеранов /58 г./ от Ловеч се нагърби със задължението да е домашен помощник на ранена щъркелица и спътника й от днес. Той е преподавател в столичния Олимпийски колеж "Спорт и здраве" и е носител на IV дан карате киокушин, и на V дан джу-джуцу, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Ловеч.
Негов ближен открил семейството пернати да се крият в шубрак край трафопост в куротното селище Сливек край Ловеч в петък. Женската от фамилията птици била с тежка фрактура на лявата нога, а мъжкарят я охранявал. Магеранов и родственикът му прибрали двойката във вилния му имот в Сливек, а вчера майсторът на източните бойни изкуства плати 30 лв. медик ветеринар да й шинира ранения крак. Риба и пилешко месо е включил в менюто на двата щърка техният домакин.
"Обадих се до местния зоопарк. Отказаха ми да ги приемат, имали достатъчно. Нямам избор, ще съм им болногледач, пък се и надявам да прочистят от змии двора. Не знам обаче как ще погледне на тях съпругата ми, защото според преданието, жена, която гушне щъркел, зачева", смее се мъжът с две деца и внук. /БЛИЦ