Едва ли МВР има някакво отношение към освобождаването на Камелия Бончева, смята бившият директор на Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" главен комисар Ваньо Танов.
Просто съпругът й Ангел Бончев изпълни нареждане на похитителите и съпругата му беше върната, уточни той по "Нова телевизия". Според Танов МВР трябва да изясни казуса Бончеви, но в момента министерството е в изключителна тежка ситуацията. Съставът е демотивиран, има много обективни причини за това, едната е създаването на ДАНС, където заплатите на служителите са два или три пъти по- големи от тези в МВР, поясни той. Танов смята, че в кадрово отношение МВР никога не се е намирало в такова тежко състояние и този проблем няма да се реши в близките месеци, доста дълъг ще е периодът, за който МВР ще стъпи на краката си.
Не трябва да казваме, че МВР е изиграло пасивна роля по случая "Бончеви", защото няма да е вярно, но въпросът е и на възможности, заяви Танов. Той добави, че е сигурен, че служителите са се стремели да направят всичко възможно, за да се излезе от ситуацията, но е въпрос на възможности, а не само на желание.

Бившият директор на ГДБОП отбеляза, че МВР трябва да разгледа и версията, за която се носят слухове, че Камелия Бончева трябва да е гарант за енергийни проекти.
Ваньо Танов заяви, че допуска да има някаква форма на реваншизъм в прекратяването на пълномощията му като общинския съветник в Русе от партия ГЕРБ. Общинската избирателна комисия в Комисията реши, че след четири отсъствия, от които три последователни, Танов не може да изпълнява задълженията си в общинския съвет.
Първо си мислех че е на общинско ниво, защото отстраняването ми беше поискано, когато имаше сесия и ние от ГЕРБ успяхте да прекратим една далавера с общински имот за над един милион евро. Явно лицата които се бяха нагласили да получат тази сума са предприели стъпки в тази посока, коментира още той. /БЛИЦ