Попълнете търсена ключова дума или фраза

Тайната падна: Преброиха колко българи имат външна тоалетна

https://blitz.bg/lyubopitno/taynata-padna-prebroikha-kolko-blgari-imat-vnshna-toaletna_news710214.html Blitz.bg

​​​​​​​Евростат представи данните за 2018-а година заради днешния Световен ден на тоалетната - 19 ноември

София, България 19 Ноем. 2019, 14:23 2084 прочита 10 коментара

Приблизително 2,1% от хората в Европейския съюз са живеели в жилище без собствена вътрешна тоалетна. Това представлява намаление с 1,2 процентни пункта в сравнение с 2010 година, когато 3,3% от европейците имаха подобен жилищен дискомфорт.


Евростат представи данните за 2018-а година заради днешния Световен ден на тоалетната - 19 ноември.

Според същата статистика обаче цели 15,3% от българите са живеели в жилища без собствена вътрешна тоалетна.

По този показател България е изпреварена единствено от Румъния, където повече от един на всеки четирима румънци (или 27,7%) е живеел в домакинство без вътрешна тоалетна, предаде БНР.

Година по-рано (през 2017-а) 16,7% от българското население е обитавало жилища без вътрешна тоалетна, докато през 2010-а година този процент е бил цели 24,6 или близо една четвърт от българите.

След Румъния и България в тази печална класация се намират балтийските републики Литва (10,6% от населението без вътрешна тоалетна), Латвия (9,9%) и Естония (5,3%).

За разлика от тях делът на жилищата без тоалетна е под 1% в 19 държави-членки на ЕС, с най-ниски процентни близо до нулата в Германия, Люксембург, Холандия и Швеция.

10 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам