В интернет се завъртя клип, който анонсира завръщането на автентичната „Първа програма“ по телевизията.  Видеото представя уникални кадри от времето преди 1989г. и призовава всички носталгици да се обърнат към своя кабелен оператор, за да получат повече информация как да включат „Първа програма“ към техния телевизионен пакет. 

Очаква се каналът да конкурира турските сериали, окупирали българските телевизии, със съкровищницата на българското кино, знакови кинопрегледи, уникална музикална програма и култови кадри на новинарски емисии, които не се излъчват в нито една друга телевизия и не могат да се намерят никъде в интернет пространството.

Целта на новия телевизионен канал е да съживи спомените за живота преди, като припомни славните мигове на българския спорт, времето на безплатното образование и здравеопазване на световно ниво, за които съвременното поколение, индоктринирано в джендърска и либерастка идеология няма как да си спомня.

Уникалното за „Първа програма“ ще бъде, че зрителите ще могат да станат и част от развитието на телевизията. Те ще могат да разработват програмата наравно с редакторския ѝ екип като  разкажат своите спомени от онова време, изпратят снимки и гласуват кои филми и предавания да бъдат излъчени по новата телевизия. 

От телевизията анонсират, че редовно ще дават поръчение за всички доброволци, които се включат, раздавайки разнообразни награди, а за най-активните ще има специални сертификати, включително и правото да водят свое предаване.