Свидетелка, която се яви на новия процес срещу полицай Венцислав Караджов, даде притеснителни показания в съда. Днес стартира нов процес срещу ченгето, за това, че е предоставило пистолет на малолетния си син. 
Предмет на разпита беше стрелял ли е 14-годишният тогава син на ченгето-Алекс, с пистолет и учил ли го е баща му да стреля. Още когато стана кървавата вакханалия, през май 2016 година, и полицаят беше обвинен в двойната екзекуция на родителите си, момчето беше дало показания, че баща му го е учил да стеля с личния му пистолет "Глок", 17-и калибър, в гората край вилата им в родопското село Дедево. Заради това Караджов освен с обвинението за двойното убийство, се сдоби и с обвинение, че е предоставил оръжието си и 8 патрона за него на ненавършилия пълнолетие Алекс. 

Мая Груева - съседка по вила на Венцеслав и съпругата му Каля каза днес, че не помни голяма част от това, което е твърдяла в предишния си разпит и в показанията и има редица противоречия. Груева разказа днес, че малко преди Великден 2016 година тя, приятелят й Петър Стоянов, Венцислав и Каля Караджови и синът им Алекс излезли на разходка в гората над Дедево. Груева и Каля вървели напред, на около 20 метра пред ченгето и сина му. Стоянов пък бил пред жените. В един момент чули 5-6 изстрела в интервал 2-3 минути. Малко след това Караджов се похвалил пред компанията колко добре е стрелял Алекс. Караджов казал: "Елате да видите синът ми колко добре стреля". 

„На дървото ни показваше, че е стрелял точно. Но ние не сме го видели да стреля", каза Мая Груева. Тя не е видяла Алекс да държи оръжие, но впоследствие съдия Милена Георгиева я накара да прочете собствените си показания, дадени по време на досъдебното производство, в които е написала обратното. Свидетелката твърди, че в деня, когато дошли да я разпитват двама цивилни полицаи, те й казали да напише в обясненията си, че е видяла момчето да стреля, за да са еднакви с показанията на другия свидетел - Петър Стоянов. 

"Казаха ми, че Петър така е казал и аз също трябва така да кажа, за да ни съвпадат показанията", подчерта жената.

Според съседката детето не се е палило по оръжия и не се е интересувало от такива. "Алекс беше много изнервен в ръцете. Алекс не е много общителен, не говори много ", обясни Мая Груева. Тя си спомни още, че по време на разходката Караджов е казал, че ще даде пистолета на детето да стреля и ще му държи ръката, след това видяла как полицаят прибира пистолета в чантата си. Сети се още, че след стрелбата събирали гилзите.

Днес стартира първото дело по обвинението, че Караджов е предоставил оръжието на малолетния си син. Процесът продължава с разпит на свидетели. Паралелно с това дело върви и друго. Венцислав Караджов е обвинен, че през 2016 година е разстрелял майка си Божурка и баща си Цветан. Причината-спор за апетитен имот в Пловдив.

По време на този процес други свидетели дадоха показания, че Алекс е бил учен да стреля от баща си. Имаше съмнения, че и майката Каля, и синът Алекс знаят за извършеното от Караджов убийство, но го прикриват. 

Синът на полицая отказа да дава показания и излезе от залата.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ