Със скандал започна култовото дело за убийството на родителите на пловдивския полицай Венцеслав Караджов. Още в началото на процеса адвокатката Зоя Тошкова поиска делото да бъде върнато в прокуратурата за ново разследване, защото в него имало откровени лъжи, измислени доказателства и редица процесуални пропуски. Освен това тя и подсъдимият полицай Венцеслав Караджов подчертаха, че са били лично обиждани от прокурор Стефани Черешарова.
Защитата заяви, че по време на предявяването на обвинението следователи не са я пускали да излезе, въпреки че е имала друго дело. Само и единствено на коридор, осигурен от Съдебна охрана, тя успяла да се измъкне от следователите. Скандалите след нея продължили с Венцеслав Караджов около час, при което той припаднал. По този начин адвокат Тошкова контрира и прокурор Черешарова, която заяви, че и защитата, и обвиняемият безпрецедентно бавят и се опитват да провалят процеса. Всичко тези хватки можели да влязат  в учебниците по "Съдебна медицина".

Така или иначе, съдът даде ход на делото и в продължение на 2 часа държавното обвинение чете обвинителния акт. Според него заради спор за имот ченгето от "Икономическа полиция" Караджов е застрелял майка си през прозореца на стаичката, в която живеели родителите му, след това е разбил с кози крак прозореца на вратата и е екзекутирал и баща си. След поредица изстрели – три в Божурка Караджова и пет в бащата Цветан, става ясно, че синът е действал изключително хладнокръвно, без никакво чувство за вина, и е произвел по един контролен изстрел, подобно на руските убийци, в главите на майка си и баща си. На всички обвинения до момента Венцеслав Караджов репликира и е категоричен, че нямат нищо общо с истината.
 
Делото продължава.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ