След два мандата в управлението някои кадри на ДПС, особено по места, са се самозабравили. Това заяви адвокатът Тодор Батков по бТВ. Според него има региони, където българското население живее в условия на пълна окупация.
В подкрепа на думите си Тодор Батков заяви, че в тези региони цялата администрация е напълно турска, основният бизенс се развива от турски фирми. Това обаче не бива да се пренася към голямата идея турското малцинство да има представителство чрез инструментите на демокрацията, твърди известният адвокат. Според него ролята на Ахмед Доган за опазването на етническия мир в страната е безспорна и историята ще го докаже. Не бива от глупост, от дребни амбиции на политици да се разпалват стари проблеми и да се връща страната в началото на прехода, когато имаме ужасяващия пример на Македония, Босна и Херцеговина, заяви Тодор Батков и попита кому е нужно всичко това.
Относно атаките на ДСБ за награждаването му с орден "Стара планина" от президента, който ген. Атанас Атанасов "нарече ордена на Майкъл Чорни", Батков, заяви, че това са хора с изкривено мислене, които ще бъдат изхврълени изцяло от политиката. /БЛИЦ