В края на седмицата се очаква ново затопляне на времето, а по-време на празниците температурите отново ще напомнят за пролетта, предвиждат синоптиците.
В събота обаче - първият ден на четирите почивни дни - все още ще бъде студено. Сутрин температурите ще бъдат между минус 6 и минус 1, по Черноморието- до нула, плюс един градуса. На места в западните и централни части на страната ще превали слаб сняг, затова пътуващите да бъдат внимателни, тъй като количествата на валежите няма да бъдат особено съществени, но ще са достатъчни да заснежат, макар и временно, някои пътища в планините и Централна Северна България. Дневните температури ще бъдат от 1 до 6-7 градуса. Ще духа до умерен западен и северозападен вятър.
В неделя ще започне повишение на температурите, като сутрешните ще бъдат от минус 5 до нула, а дневните - от 5 до 10-11 градуса. Облачността ще се разкъса и намалее до незначителна, в сутрешните часове не са изключени краткотрайни мъгли, които до обяд ще се разсеят. През деня ще се появи слаб и умерен вятър от югозапад.
В понеделник температурите ще бъдат от 9 до 15 градуса, ще има променлива, до незначителна облачност. Сутрешните температури ще бъдат от минус 1, нула, до плюс 4 градуса.
Във вторник и сряда повишението на температурите ще продължи и те ще бъдат в интервала от 11 до 17 градуса, облачността ще бъде незначителна, намаляваща и до слънчево. Сутрин са възможни слаби мъгли. Минималните температури ще се повишат с още 2-3 градуса.
По планините в събота ще бъде все още студено. На височина 1200 метра температурите ще бъдат около минус 5, минус 7 градуса, ще духа умерен, по билата до силен вятър от северозапад. В планинските масиви на Западна България ще превалява сняг. В неделя вятърът там ще отслабне, а впоследствие ще смени посоката си с югозапад-западен, при което дневните температури чувствително ще се повишат и ще достигнат 4-5 градуса. В понеделник и вторник ще има променлива облачност, почти без валежи, температурите ще се повишат още и ще бъдат между 6 и 8-9 градуса. предварителните прогнози за времето през втората половина на идната седмица са за продължаване на пролетното време, като в отделни дни в равнините температурите ще достигат 20 градуса. Възможни са временни увеличения на облачността и превалявания от слаб дъжд.
За подробности следете актуалните 4-5 дневни прогнози по градове. /Дир.бг