Яйцата са част от почти всяка диета, но все още има нещо, което повечето хора все още не знаят за тях. Едно нещо, което хората често намират в яйцето - бялото, лепкаво нещо в жълтъка. Отговорът на въпроса, какво наистина е това нещо, е много по-интересен, отколкото си мислите, пише zajenata.bg
На пръв поглед не винаги можете да забележите това лепкаво нещо, особено след като яйцето е сготвено. Това бяло вещество, свързано с жълтъка в повечето яйца се нарича шалаза.

И това е интересно: Белтък за сияйна кожа, жълтък за жива коса - четете още на най-полезния сайт zdrave.to

И всъщност би ли трябвало да е там?Отпуснете се! Това всъщност е знак, че яйцата са пресни и безопасни за ядене. Обикновено има по едно от всяка страна на жълтъка. Те действат като котва, за да се запази жълтъка центриран в средата на яйцето.

И колкото повече яйцето остарява, шалазите са по-малко и по-малко видими. Сега вече знаете, че винаги трябва да се търсят тези бели неща при използване на яйца, защото това показва колко са пресни яйцата !