Снимка на бездомно куче, полегнало върху две седалки в автобус от столичния градски транспорт, предизвика оживена полемика във Фейсбук. 

Разделените на две потребители спореха за това дали това е редно или не. Защитниците на бездомни животни коментираха, че и те "носят душа" и в този студ сигурно търсят място, където да се стоплят. 

Противните им пишеха, че автобусите, а и седалките въобще са само за хора, а не за четириноги, които носят мръсотия и зарази. Оказа се, че въпросното куче често попада в кадъра на различни очевидци.

Потребителите коментираха, че са го виждали и на друго място и са го засичали винаги в такива ситуации - просто се качва в автобуса и съвсем спокойно си сяда на седалката или заспива върху нея. 

Според някои от тях то е женско и изглежда така, сякаш скоро е родило. 

Жена, станала свидетел на кучешката дрямка, разказва още, че в автобуса с нея е пътувал възрастен мъж, който се възпротивил от факта, че  с него се вози и бездомно животно и поискал от шофьорката да го изгони. 

Но тя се възпротивила с факта, че е качила животното от друг квартал и няма да го изхвърли навън и то после да търси къде е било преди.