Бургаският бизнесмен Валентин Христов е издирваното лице по казуса "Локорско", съобщава Флагман.бг.

Валентин Христов

Преди часове Христов се обади на колегите от бургаския сайт, за да съобщи, че е в Гърция и от медиите е разбрал за издирването си.

"Не съм избягал, както обявиха от МВР. Напуснах България в петък, около 10:30 часа по отдавна планирано бизнес пътуване в Гърция. Не съм се крил нито за минута. До час-два ще съм на границата и съм готов да се предам", обяви той.

По думите му още в петък му се обадил полицай от Четвърто РУ Бургас, за да извика за разпит, но и на него обяснил, че е зад граница и ще се върне в неделя. Не са правени обиски в дома му, нито знаел, че го издирват.

Познавал Виктор Кузмов, който прокуратурата сочи за тартор на канала. Били приятели от години, още когато Кузмов стопанислав бар "Кашмир".

"Това, че към пил кафе с него, не означава, че съм съпричастен към деянията му. Всеки си гледа живота, не мога да отговарям за неговите действия", допълни Валентин Христов.

Христов има интереси в сферата на петролния бизнес и недвиживмите имоти, собственик е и на няколко автомивки в Бургас.

"Дейността ми е чиста, аз съм на светло и никога не бих се занимавал с подобни тъмни сделки. Който ме познава може да потвърди. Идвам си в България и ще съдействам на разследването", обяви още Валентин Христов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук