Ценен съвет! Д-р Татяна Николова от БАБХ обясни как по очите, люспите и хрилете на рибата да разберем коя да купим за Никулден!
Люспите на рибата трябва да са плътно прилепнали към мускулатурата, да са блестящи, да няма разкъсвания. Хрилете трябва да са розово-червени, очите трябва да изпъкнали и бистри“, коментира д-р Николова. По думите й най-вече коремната кухина на рибата не трябва да е надута и с натиск на пръст вдлъбнатината трябва да изчезва бързо.
„Всички граждани, които имат съмнения във връзка с качеството на рибата или за липса на документи за нейния произход, могат да подават сигнали на сайта на БАБХ или на горещия телефон на агенцията. Ние ще предприемем действия по всички сигнали, които са подадени във връзка с качеството и безопасността на храните“, допълни д-р Николова.
Последвайте ни
0 Коментара: