След световния икономически крах на фондовите пазари и нестабилността на банковите системи в САЩ и Западна Европа цените на ваканционните имоти по Южното Черноморие се насочиха твърдо надолу, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас.
В момента предлагането е огромно, а търсене почти няма, съобщиха брокери от агенции за недвижими имоти. Според тях продажните цени на имотите постоянно сменят котировките си надолу.
Най-сериозно е положението при жилищните кооперации, построени на 4-та и 5-та линия в курортния комплекс Слънчев бряг, както и апартаментните комплекси край Ахтопол, Царево и Приморско.
В Слънчев бряг вече има случаи, когато продажни цени са паднали до 350 евро на кв.м.! А това е удивително ниска котировка. На юг от Созопол трудно може да се намери апартамент на цена повече от 550 - 600 евро на кв.м. Само допреди месец котировките бяха с 200 - 250 евро нагоре.
Изключение правят луксозните комплекси от затворен тип на брега на морето, както и апартаментите в Бургас. Техните стойности си остават същите като отпреди 3-4 месеца. /Марина Шиварова, БЛИЦ