Всеки от нас има в обкръжението си поне няколко приятели, завладени от своето хоби. Независимо дали е градината на терасата, спорт, риболов или декупаж, това което ги свързва е блясъкът в очите, когато ни споделят за поредния си проект или идея. 

Любимите занимания дават възможност да реализираме творческия си потенциал, но и да укротим ежедневния стрес и да го превърнем в прекрасни резултати.

Дори още да не сме открили своето собствено любимо занимание, единствената пречка, която стои пред нас е оправданието, че нямаме достатъчно време, подходящо настроение или нужните материали и инструменти.

А истината е, че няма по-удобно от навиците ни, когато се приберем вкъщи – пускаме телевизора, докато надничаме в телефона, за да не пропуснем случайно нещо ново в интернет. Всъщност, точно там, попаднахме на едно място, което може да запали всеки за интересни хоби проекти.

Видео поредицата „Къщата на Lidl“ в YouTube канала на Лидл България е домът на пъстрите идеи за крафт, хоби и бюти проекти и дори уелнес съвети и упражнения, които се споделят всяка събота тук.

Епизодът през миналия уикенд е прекрасно предложение за тези, които не плетат на две куки, не шият гоблени, но отдавна им се иска да захванат нещо интересно, което да правят с ръцете и сърцето си. Във видеото хоби експертът Бояна разкрива тайните на квилинга и показва стъпка по стъпка как сами може да реализираме първия си квилинг проект.

Квилингът е форма на изкуство, която включва използването на лентички от хартия, които се навиват, подреждат и залепват по определен начин. Резултатът често надминава и най-смелите очаквания и има редица приложения в дизайна. От поздравителни картички и покани за специални събития до декоративни пана и украса на предмети от ежедневието.

И най-важното – цените на материалите са ниски, а удоволствието и резултатите от заниманието – високи. И докато подобни видео формати обикновено започват с предупреждението „Не прави това вкъщи“, то този залага на предизвикателството „Направи това вкъщи!“.