Бизнесменът Цветомир Найденов, който е и основен свидетел срещу Васил Божков, буквално разби Георги Кадиев за монопола в хазарта, който е осигурил на хазартния бос.

Рано сутринта Кадиев се изплъзна от неудобната ситуация и се обърна към премиера Борисов с няколко въпроса. Минути по-късно обаче Найденов също излезе със запитвания в три точки.

 
"1. Не се ли усетихте, че като вдигате таксата/данъка за наземния хазарт на 15 на сто от оборота, Вие монополизирате по естествен начин вече създадения силов монопол на обвиняемия Васил Божков? Случайно ли стана или има нещо друго? Такава висока такса няма никъде по света и така му създадохте благоприятни условия да си остане сам. Случайно?“, пита Найденов.

Вторият му въпрос е за времето, когато Кадиев е бил. зам. финансов министър. "Поне аз не си спомням да сте правили опити да ограничите влиянието на Васил Божков върху Държавната комисия по хазарта. Поне не и публично. Той и по ваше време си правеше същото, че даже имаше и по-нагли прояви в тази комисия. Защо?".
 
Последният въпрос към Кадиев е - защо оставихте Васил Божков да не плаща данъци една година с пропуск в закона за хазарта : за Национална Лотария и Лотария България. И защо като се оправи този пропуск, не му се потърсиха данъците със задна дата и лихви? Практика от много европейски държави към хазартни оператори, работили без данък на тяхна територия.

Припомняме, че вчера Цветомир Найденов разкри пред NOVA как обвиняемият олигарх, който завлече 700 млн. лева от хазната, "прави тези внушения, защото такъв му е маниерът на работа.

Другото, което ми прави впечатление, е, че опитва да внушава, за да дестабилизира правителството, което според мен си свърши работата. Никой досега за 30 години не се осмели не 18, а 1,8 обвинения да му повдигне". Освен това тегленията му били нециклични и съвпадали с местния вот миналата година.