Бургазлии се обединиха около каузата „Да спасим Ради“. В момента се провежда благотворителният базар, организиран в мол „Бургас Плаза“, където се предлагат всевъзможни лакомства, дрехи, играчки, книги, сувенири и други вещи на символични цени. Посетителите на мола могат да си закупят нещо необходимо и да помогнат да се спаси живота на едно бургаско слънце, пише "Флагман".

Събраната сума през миналия уикенд е близо 10 хиляди лв., а от вчерашния ден – 3042.03 лв. В помощ на Радо се включиха безвъзмездно и от групата „Шофьори Бургас”, които дариха 500 лв. за лечението му.

Прекланяме се пред добрината на всички добри хора,включили се до сега с даряването на сладки, книжки, дрешки, обувки, бижута, сувенири, свещи, картички, мартенички, картини за базара и на всички добри хора дарили пари в помощ за нашия юнак. Бъдете здрави. Обичаме ви”, споделят близките на Радо.

Благотворителните събития продължават до края на месеца, за да се съберат необходимите средства за лечението на Радо. Ако туморът е намалял - шанс за Ради има и ще му бъде назначена втора операция - в Испания.

6-годишният Радослав Дойчев от три години се бори с коварно заболяване – тумор на меките тъкани. Тази диагноза е изключително рядка и едва 5 деца на милион са болни от нея.



На 27 януари е поредната инициатива, организирана в подкрепа на Ради. Бургаски творци ще изнесат благотворителен концерт в Дома на НХК. Поканени са всички бургазлии, желаещи да подкрепят борбата за живот на едно дете.

На 28 януари в спортна зала "Никола Станчев" ще се проведе футболен турнир в подкрепа на Радо.

Семейството на Радо моли всички, които могат да помогнат на момченцето им да живее да дарят средства на посочените банкови сметки. И да върнат усмивката на детето им.

Банкови сметка в България

ПроКредитБанк
BG58PRCB92301029946417- в лева
BIC: PRCBBGSF

Титуляр: МИРОСЛАВ ПЛАМЕНОВ ДОЙЧЕВ

Основание за превода: за лечението на Радослав Дойчев
Банкова сметка в Испания:
CAJA RURAL DE NAVARRA
IBAN ES93 3008 0136 1935 0069 9214
0136 FUENTE DEL HIERRO,PMPLONA

Титуляр: RUMYANA STOYANOVA DOYCHEVA
Основание за превода: за лечението на Радослав Дойчев