В капана на лошото време попадат 50 деца от Североизточна България, които са дошли на турнир по информатика в столицата. След 4 часа чакане на гарата и липса на решение от страна на БДЖ, ръководителката им Бисерка Йовчева, взема нещата в свои ръце.

"Като видях, че има опасност да се забавят, а все пак това са деца, над 50, които сега натоварихме във влака, си позволих да се обадя на акад. Денков, към когото изказвам огромни благодарности, той се обaди на министър Гвоздейков и нещата бяха уредени. Влакът е композиран и чакаме всеки момент да трyгнем", обясни учителката по информатика Бисерка Йовчева.

Преди това от БДЖ обясниха, че единственото, което могат да направят, е да върнат парите на пътниците. От Националната компания "Железопътна иnфраструктура" заявиха, че един от основните проблеми по ж.п. линиите са падналите клони.

"Те падат върху линията или върху контактната мрежа. В единия случай се получава късно съединение. В другия случай - падат върху релсите. Нашите екипи са на терен от полунощ и досега не са спирали да работят. Отстранени са над 30 тежки аварии", обясни за БНТ Емил Симеонов, главен ревизор по безопасността НК "Железопътна инфраструктура".

До края на утрешния ден проблемите се очаква да бъдат отстранени.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук