Случаят е екстремен. Това каза в предаването "На фокус" по Нова телевизия министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по повод тежката зимна обстановка след падналия сняг през последните часове.

Големи снегове е имало много през годините но в последните години наблюдаваме ситуация с интензивни валежи рязко, изведнъж. Снегът беше много силен, много внезапен, а освен това е доста мокър, което означава, че тежи. В момента има доста повече счупени дървета, отколкото в други случаи. Трябва да преосмислим мерките, които се вземат при очаквано подобно време, заяви Попов.

Мобилизацията е изключителна и мисля, че управлението на ситуацията от страна на министър-председателя е много добро, посочи екоминистърът.

Той увери, че няма повишена радиация в района на АЕЦ "Козлодуй", каквито публикации се появиха. Малко по-рано публикациите бяха опровергани и от атомната централа.

Няма опасност. Всички станции, които управляваме не показват завишение на радиационния фон. Бих призовал всички преди да разпространяват подобни информации да правят проверки, отбеляза екоминистърът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук