Цяр, който много българи приемат, снижава смъртността от COVID-19
Борбата с пандемията от коронавирус все още продължава, но страните от Далечния изток са с най-добри резултати
Пълен СПИСЪК: Тези лекарства убиват К-19, а други са кьорфишек, че и опасни
А именно, населението на тази част на света е известно с консумацията на големи количества йод, което повишава имунитета и води до невероятни резултати не само в Сингапур, но и в околните страни, водени от Япония, уточнява БГНЕС. Това е в пълно съответствие с изследване, проведено в Националния център по ревматология в Нидерландия. Екип, ръководен от професор д-р Верхесен, анализирайки данните за броя на жертвите в света, причинени от COVID-19, стигнал до заключението, че количеството на приема на йод оказва значително влияние върху смъртността.
Смесете йод с чесън и ще останете изумени от резултата
Като пример той цитира епидемиологични данни, показващи, че настоящата пандемия от COVID-19 в Япония и други страни, известни с високия си прием на йод, бележи много ниска смъртност в сравнение с други страни.
Йодът трябва да се поглъща с храната и се съдържа най-вече във водорасли, морски риби и готварската сол. Дневният прием на йод трябва да бъде от 1,5 милиграма до 2,4 милиграма на човек.
Оптималният прием на йод може да се превърне в своеобразна „ваксинация“, която рязко намалява риска от развитие на болестта, заключават учените.
Последвайте ни
4 Коментара: