Целият туристически сектор е настръхнал от интригите на Георги Николчев, съветник на вицепремиера Валери Симеонов, твърдят туроператори, хотелиери и собственици на заведения по морето. Според тях Николчев коли и беси в сектора като насъсква Валери Симеонов кой да бъде ударен чрез проверки.
Бизнесът по големите курорти е пропищял от съветника, защото си отмъщава сега на всеки, с който е влизал в противоречия през годините. Те обясняват, че той е в основата на акция тишина срещу заведенията, честите проверки на плажовете и на хотелите. Но естествено се подхожда избирателно. Едни са проверявани постоянно, докато другите са приятели и не се пипат. Същевременно лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който е партньор на Симеонов в „Обединени патриоти“, се противопостави на проверките и от миналия уикенд започва да прави контра такива в подкрепа на бизнеса по морето.

Всъщност Георги Николчев се оказва един фалирал хотелиер, показва проверка в Търговския регистър. Хотелски комплекс „Централ“ в Слънчев бряг на него и бившата му съпруга чрез дружеството „Тотем-1“ ООД е обявен преди две години за публична продан от частния съдебен изпълнител Трифон Димитров към Бургаския окръжен съд. Причината е дълг към Банка ДСК и други по-дребни доставчици на услуги. Върху имота има вписана договорна ипотека в полза на банката в размер на 722 000 евро. Хотелът се намира на 150 метра от плажната ивица. В него има 94 обзаведени стаи с балкони. Те са оборудвани с телефон, телевизор, мини бар, климатик. Комплексът е още със собствен ресторант, лоби бар с просторна тераса, открит басейн върху покрива на сградата, магазини, салон за красота и чейндж бюро и др. Новите собственици са фирма „Хотел Централ“ ООД на Антония и Илия Панайотови, които са местни от Несебър, показва справка в Министерство на туризма.

Около Георги Николчев винаги е имало скандали. Още през 2002 г. гръмна огромен скандал в Слънчев бряг, след като стана ясно, че тогавашното ръководство на Агенцията за приватизация е продало незаконно без търг терена под базар Юг само на двама от наемателите на сградата. Това са фирмите ЕТ Татяна Николчева (бившата съпруга на Николчев) и Комерс ООД на Даниела Чамурджиева (съпруга на Венцислав Чамурджиев, бивш зам.-председател на СДС – Бургас), които са преговаряли тайно с АП. По това време Николчев е общински съветник в Несебър и областен координатор на Зелената партия, като държи библиотеката в базара. След това на същото място построяват магазини и апартаменти за продажба, като съдружници са Георги Николчев, Венцислав Чамурджиев и

Йонко Бакалов (бивш съпруг на Малина Стратиева, която по това време е изпълнителен директор на държавното дружество „Слънчев бряг“ АД, което разпродава имоти в курорта). Това се случва по време на управлението на царя и НДСВ. По-късно Николчев става зам.-областен управител на Бургас. Неговата звезда изгрява отново миналата година при служебното правителство, когато става съветник по туризма на премиера Огнян Герджиков. В сегашния кабинет остава като съветник на Валери Симеонов.
Общо взето това е един фалирал хотелиер, който винаги намира как да се отърка във властта, коментират от туристическия бизнес.