След като МВР и спецпрокуратурата разбиха три банди на ало мафията у нас тази година, нейните членове получиха нов удар.  Дирекцията за национален строителен контрол извърши проверка на 103 имота, собственост на 27 обвинени телефонни измамници.


Става въпрос предимно за добре познатите палати в кварталите "Калтинец" и "Гарата" в Горна Оряховица и градовете Левски и Ветово, считани за мека на мошениците, пише "Трафикнюз". 

От 103 проверени обекти от ДНСК са издали заповеди за премахване на 17 незаконни строежи.

За други 20 тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини. Забрана за ползване е наложена за 5 обекта.

Засега не е ясно кои са конкретните собственици на имоти, които ще бъдат бутнати. Всички те обаче са на участници в трите големи банди, които бяха разбити тази година.

През април жандармерия и полиция нахлуха в скъпите ромски къщи в Горна Оряховица.

Тогава беше задържан тарторът Борислав Димитров-Бобито и най-доверените му хора, някои от които бяха задържани в Румъния. 

Сред тях бяха "въртачите" Георги Димитров и брат му Димитър Маринов-Миткас, както и Атанас Атанасов-Малката Рака. В ареста се оказаха братята Николай Стефанов – Питката и Илиян Стефанов – Льонито, бащата на тартора Бобито - Димитър Василев и Николай Златков - Шокито.

През август дойде ред на бандата от град Левски. В ареста се оказа бандата на един от доайените в този престъпен бизнес Димитър Серафимов-Келеша. 

Заедно с боса беше задържан и неговият син Васил Серафимов, получил в наследство и прякора на баща си. Арестувани бяха също петима "въртачи" и едно муле. Това са Атанас Димитров Майтапа, Янаки Янакиев- Зубето, Атанас Атанасов- Зума, Васил Атанасов-Инчхай и Сергей Янакиев-Гаргата. 

През октомври бяха закопчани с белезници осем участници в разбитата банда за ало измами от Ветово. Пред съда по-късно застанаха Христо Атанасов, Петър Първанов, Найден Русков, Данко Банков, Васил Христов, Янко Янакиев, Пламен Атанасов и Венцислав Христов. Някои от тях са далеч по-известни с прякорите си Христо Пожарникаря, Пламен Малкия Роджер, Васьо Гръка и Януш Пипера и Топчо Янакиев.