Ексклузивни кадри на тайник със SIM карти, който откри в Румъния, след като проследи група телефонни измамници, показа разследване, излъчено в предаването "Неделята на NOVA".

Две години, след като в редица свои разследвания телевизията показа щаб квартирата на ало мафията в Букурещ, сега екипът на медията се връща там, за да направи още по-големи разкрития за телефонистите въртачи от Ветово, Горна Оряховица, Павликени, Камен и Левски.  

И ако преди хотелите, в които отсядаха телефонните въртачи, бяха около пазара „Червения дракон”, сега те бяха открити отново в покрайнините на града, но този път наемат цели апартаменти, за да не бъдат обезпокоявани от никого. 

На едно от местата „работи” групата на Янко Янакиев-Яни и Петър Алексиев-Трепача. Яни бързо се прибира в България. Той и групата му са измамили възрастна жена от София. По информация на NOVA, тя дала на мулето им 200 000 лева.

До момента жената не е подала жалба в полицията и разследващите не знаят за тази измама.

Яни пък си тръгва от Румъния, за да харчи парите по нашето Черноморие. Останалите виждат софийския номер на автомобила и бягат с бус. Освобождават бързо хотелите, които са наели. Действието се развива за няколко минути. Оставят една от колите си в Букурещ.

На около 300 км от румънската столица - в Крайова, екипът открива група от Камен – (Димитър Парушев, Атанас Янков и Топчо Янакиев) и тази на Пламен Парушев-Стържито, Янко Димитров и Пешо Димитров. Въртят от апартамент.

Заснети са, докато мамят поредната си жертва. Явно успяват, защото напускат апартамента спокойно. Потеглят и спират при отбивка, на която е оставен тайник.

В него оставят 14 SIM карти и батерии за телефони. Подобен тайник до момента не е намиран от разследващите. Картите са предадени в плевенската полиция, а след това са върнати в Румъния, за да бъдат извадени номерата на всяка карта и всичко да бъде оставено, както е било.  

Разследването показа още, че групата минава границата, без това да бъде отбелязано някъде. Тарифата да не те чекират била 200 евро.