Днес югозападният вятър ще се усили, ще е умерен, а в северните припланински райони ще е силен и поривист. Облачността ще е предимно средна и висока - разкъсана, това съобщиха от НИМХ.

Дневните температури ще са високи и максималните ще са предимно между 15° и 20°. Вечерта от северозапад през България ще преминава студен атмосферен фронт и през нощта срещу сряда вятърът в цялата страна ще се обърне от северозапад.

Ще започнат валежи от дъжд, които с понижението на температурите, по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг.

В планините ще е с променлива облачност и през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен запад-югозападен вятър.

Ще се задържи топло с максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра - около 3°. През нощта срещу сряда ще настъпи рязко застудяване.

Жълт код за силен вятър е в сила за 13 области на страната, сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София - област, София – градq Ловеч, Габрово, Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Ще духа умерен, след обяд силен вятър от запад-северозапад с пориви от 24 до 26 м/сек. Бъдете внимателни за летящи във въздуха предмети. По тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито.
 Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.