Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Брюксел, че в Европейския съюз са потресени от скандалите в Държавната агенция "Национална сигурност" /ДАНС/.
Борисов, който участва в традиционния работен обяд на Европейската народна партия /ЕНП/ преди срещата на върха отказа да съобщи с кого е говорил по темата. "Вместо да се консолидират службите, вместо да се реформира съдебната система, ние виждаме едно след едно делата падат, едно след едно скандалите вървят и всъщност за всичко е виновна опозицията. В една служба, за да не са доволни 300 човека, нещо има, лобитата вътре в БСП се бият и се карат. До изборите аз мисля, че те ще се възползват максимално от информацията, която може да постъпи там, а пък вече ние след това ще реформираме това, което е останало", каза Борисов, цитиран от БНР.
Борисов нарече "престъпление срещу България" загубата на милиони евро от европейските фондове в момент, в който светът преживява финансова криза и всички се борят за свежи пари. Според него въпреки уверенията на управляващите, че България не е засегната от финансовия хаос, трябва да се набележат мерки, за да не ни застигне кризата изведнъж.
Кметът на София Бойко Борисов се срещна в Брюксел с еврокомисаря по въпросите на транспорта и зам.- председател на Европейската комисия Антонио Таяни. По време на срещата кметът Борисов запозна Таяни със състоянието и проблемите на Столичната „Топлофикация”и рисковете за столичани и за енергийната система на София при спиране работата на дружеството . По време на разговорите кметът на София поиска експертна помощ от Европейската комисия за решаването на проблема. Двамата са се договорили през следващата седмица експерти в областта на енергетиката от Столична община да представят съществуващият проблем пред съответните експерти на Европейската комисия в Брюксел.  Бойко Борисов информира еврокомисар Таяни за развитието на транспортните проекти в София и работата по столичното Метро.  През ноември зам.-председателя на Европейската комисия Антонио Таяни ще посети София по покана на столичния кмет . /БЛИЦ