Жените в Гърция изразяват солидарност с българката Костадинка Кунева, която беше залята с киселина за своята активна синдикална дейност. Провеждат се благотворителни акции за събиране на средства в помощ на семейството й, предаде БНР.
8 март в Гърция е ден за солидарност с българката Костадинка Кунева. Синдикални централи, неправителствени организации, женски сдружения и обединения на имигрантите организират и днес протестни шествия. Младежките организации към левите партии провеждат също демонстрации. Страната е залята с плакати за 8 март със снимката на Кунева и надпис „Ние сме с теб”.
Случаят „Кунева” предизвика много силна обществена реакция в Гърция и протестите не спират от деня на инцидента. Изявленията на партиите за днешния международен ден на жената са с призив, да не се допусне друг случай на жестокост в отговор на борбата за трудовите права на жените.
„Българката се превърна в символ на морална сила” се подчертава в изявлението на лявата коалиция СИРИЗА. Депутати от комунистическата партия заявиха ,че в страната продължават „средновековните условия на труд” и незачитане на законодателството към имигрантите.
Женски организации в Патра, Волос, Кавала и Крит провеждат мероприятия за събиране на средства в помощ на пострадалата българка и нейното семейство. В благотворителната акция се включиха и студенти./БЛИЦ