През нощта над западната половина от страната облачността беше значителна, предимно средна и висока, а над източната преобладаваше ясно време. Минималните температури бяха между 0° и 5°, в Източна България и Предбалкана, където духаше до умерен южен вятър до 8°, съобщават от НИМХ. 

В петък увеличението на облачността ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. По-късно през деня от запад ще завали дъжд. Ще продължи да духа умерен, северно от планините и в източните райони силен поривист вятър от юг-югозапад и дневните температури ще са високи.

Максималните ще са между 10° и 15°, в източната половина от страната ще достигат 17°-18°.

След обяд в северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне рязко понижение на температурите, дъждът ще преминава в сняг. На много места в планинските райони и западната част на Дунавската равнина ще има заледявания.Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември ще остане без съществена промяна, но след обяд ще започне да се повишава.

Жълт код за опасно време е обявен в 18 области на страната. Само в 10 области - Видин, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен, поривите на вятъра няма да са толкова силни. 
Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната