Изчезналите от пазара предпазни маски за еднократна употреба и дезинфектанти отново се появиха в сливенските аптеки и дрогерии, но на стряскащи и за клиентите, и за самите фармацевти цени, пише "Труд".  

Маските, които само допреди седмица се подаваха за дребни стотинки, на повечето места вече се предлагат по 2 лева за бройката, а някъде – и нагоре. Доставчиците са вдигнали цените на едро и за масово търсените дезинфектанти-гелове за ръце. Те също са на път да станат „златни“. Оскъпяването е двойно и тройно.

В някои от аптеките признаха, че са били принудени да върнат заявените нови партиди, тъй като заради завишените цени ставали непродававаеми. Например, един от най-търсените антибактериални гелове за ръце, от 50 милилитра опаковката, на български доставчик, само до преди дни се продаваше на цена от 2 – 2,20 лева.

Сега вече го предлагали в търговските обекти на цена на едро от 5 лева. В отговор на въпрос от „Труд“, от ОД на МВР – Сливен съобщиха, че икономическата полиция вече е започнала проверки.

В Областната дирекция също имало получени от граждани сигнали за изкуствено завишени цени на дезинфектанти, предпазни маски и други продукти за санитарно-хигиенни нужди.

Запасяването с хранителни продукти и стоки от първа необходимост не подмина и Града под Сините камъни. В част от супермаркетите служителите бяха викани извънредно на работа, за да успяват със зареждането на рафтовете.

След като отмина оживлението в магазините за храна, в социалните мрежи можеха да се видят доста снимки на опустялата пешеходна зона и улиците в града.