Електронното управление се забави прекалено много. Старал съм се каквото съм поел като ангажимент, да го изпълня. Това заяви в "Още от деня"лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов. 

"В последно време всяка партия внася законопроекти, които са неин приоритет или са свързани с избиратели", коментира той предложение на ВМРО за трюфелите от последните дни.

"Всичко е във вероятностен план за ваксините. Те още не са дошли, няма ги", каза Симеонов и добави:

"Нали не се заблуждавате, че България ще е първата, която ще получи ваксини. Всяка компания ще насочи усилията си към по-големите потребители. Ще получим ваксина, но не е ясно кога. Освен това не се знае и колко хора ще искат да си сложат от тази имунизация. Аз също не бих избързвал, защото те са в период на неизвършено изпитание", подчерта той. 

Според него има вероятност Бургас да остане на сухо. "Това, което каза Емил Димитров беше спонтанният вик на неразбирания и на болка на човек, който иска да си върши работата, но не получава съдействие от никъде", каза Симеонов. 

По думите му ще има водна криза, ако не се извършат спешни мероприятия с подаването на вода от други язовири към Бургас. 

Той коментира и поредното вето на президента Румен Радев от преди няколко дни:

"Това е един невзрачен човек, случайно попаднал в президентството от някаква служба. Да не взима отношение. Той критикува всяко действие, това не допринася с нищо, особено сега, когато имаме нужда от единение", каза Симеонов и добави, че така той само саботира и спъва работата на парламента.

"Как ще приемем предложения на БСП, които ще доведат до дебалансиране на бюджета и ще сринат държавата", запита той.

"В едно семейство няма ежедневна хармония, защо очаквате в правителството да има", пита още лидерът на НФСБ. 

"Вечно щастие и хармония - няма, важно е да се постигат поставените цели от правителството. Мисля, че резултатът е налице. Пенсията например вече е 350 лв., а не 300 лв. Програмата, под която сме се подписали, в голямата си част е изпълнена", подчерта той.

Според него България, като държава, трябва да подпомага икономиката, но помощите трябва да са през бизнеса. "Затваряме заведенията за хранене и развлечение, а помощта остава 60/40. То няма как и 80/20 да е един работодател да плати заплата. Държавата трябва директно да помага", каза Симеонов.