Тихата битка за генерален директор на БНР е в разгара си. Влиянието на  медията и бюджетът от 44 милиона лева са изострили конкурентите до краен предел. В момента националното радио е поделено между Протестна мрежа, които са позиционирани около Силвия Великова и кръга Аспекто, на който изразител на интересите е Петър Волгин. 

Бившият шеф на кабинета на Румен Радев и настоящ евродепутат от БСП Иво Христов е главният идеолог на Аспекто. Влиянието им напоследък е ерозирало и затова и на тях, но и на БСП им е необходимо БНР. По информация от хора на левицата, Валери Тодоров се е договорил с Позитано и Президентството, гласовете им от СЕМ Иво Атанасов и Ивелина Димитрова да отидат при Тодоров. В момента търсят още един глас, за да стане Валери Тодоров новият стар шеф на сградата на Драган Цанков.

Валери Тодоров бе избран за шеф на радиото през 2007 година от Тройната коалиция. Тогава БСП освен БНР, държаха и БНТ чрез Уляна Пръмова, която сега оглавява Дирекция "Информация на БНТ", назначена от злополучния бивш шеф Коко Каменаров. Предвид наближаващите местни избори и увеличаващото се влияние на президента Румен Радев, постът генерален директор на БНР става особено важен. Човек на Радев и БСП, какъвто е Валери Тодоров, може да повлияе на медийната обстановка в страната.

От няколко години групи, свързани с левицата търсят да наместят Тодоров. Той беше и два пъти кандидат за БНТ. Говореше се, че ще ходи и в СЕМ, но сега явно решението е, че е важно той да оглави БНР. При това положение възходът на Петър Волгин е гарантиран.
При Тодоров има един правен  проблем. Той вече два пъти е бил генерален директор на БНР. Юристи са на мнение, че Законът за радиото и телевизията не допуска трети мандат.

Така или иначе БНР не успя да излезе от лоното на соца въпреки настъпването на демократичните промени.

Националното радио е морално остаряло, а гласовете в него са уморени и изхабени. На всичкото отгоре Силвия Великова прокарва тезите на "Агнешките главички" и буквално обслужва техните представители, охотно предоставяйки им микрофона, за който плащат българските данъкоплатци.